Teatrul Municipal Csíki Játékszín lansează o nouă direcție repertorială

Teatrul Municipal Csíki Játékszín lansează o nouă direcție repertorială, adresată publicului adolescent de 14-18 ani. Prin acest „drum teatral” ne propunem să creștem interesul liceenilor pentru teatru și artă, dar și să ne apropiem de acest public atât de important pentru noi. Misiunea noastră este aceea de a comunica prin arta teatrului cu multiplele categorii de public existente în orașul nostru. Sperăm ca această întâlnire atât de directă dintre publicul tânăr și artiști pe care această formă de spectacol o propune să reprezinte un pas important în formarea publicului de mâine, dar să devină și o întâlnire revelatoare pentru actorii teatrului.

Cele trei spectacole care vor avea premierele în această primăvară sunt foarte diferite unele de altele. Elevii se vor întâlni atât cu dramaturgie contemporană maghiară și europeană – Stockholm de Szivák-Tóth Viktor și Războiul lui Klamm de Kai Hensel, cât și cu dramaturgie maghiară clasică – Csongor și Tünde, piesă de căpătăi a culturii maghiare a lui Vörösmarty Mihály.

Spectacolele vor avea loc în sălile de clase ale liceelor și îsi propun să adreseze teme actuale pentru publicul adolescent sau să reinterpreteze într-un limbaj modern piese clasice pe care tinerii le studiază la cursuri.

De asemenea, ne propunem ca în viitorul apropiat să programăm aceste spectacole și pentru publicul adult, tot în sălile liceelor, pentru părinții elevilor sau pentru cei cărora le este dor să stea pentru o oră, în banca liceului ca atunci când erau ei elevi.

Prima premieră va fi Războiul lui Klamm de Kai Hensel în regia lui Barabás Árpád și oferă o partitură foarte bogată actorului Vass Csaba. Aceasta va avea loc pe data de 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului la Liceului Romano-Catolic "Segítő Mária".

Foarte curând după aceea, pe 31 martie va avea loc premiera spectacolului Stockhom de Szivák-Tóth Viktor în regia lui Orbók Áron la Liceul Tehnologic "Kós Károly". Distribuția este formată din Bartalis Gabriella, Bilibók Attila și Nagy Gellért. Spectaolul va fi vizionat și pe 29 la Liceul de Muzică și Arte Plastice și 30 martie la Liceul Tehnologic Joannes Kájoni.

Imediat după Paști, vom avea premiera celui de-al treilea spectacol din acest program, și anume Cs&T o versiune după Csongor și Tünde de Vörösmarty Mihály în regia lui Kányádi Szilárd cu Puskás László, Vass Csaba și Borsos Tamás.

Mulțumim liceelor partenere și profesorilor care din pasiunea lor pentru profesie și teatru, ne-au ajutat în organizarea acestor spectacole.

Vă așteptăm la teatru!