Scripcarul pe acoperiș

  • propriu
  • sala mare
peek-image
poster
Sheldon Harnick – Jerry Bock – Joseph Stein

Scripcarul pe acoperiș

Renumitul musical Scripcarul de pe acoperiș a fost jucat pe Broadway din 1964, și a devenit o piesă care revine din nou și nou pe scenele lumii întregi. Povestea piesei de succes este plasată în micul sat ucrainean Anatevka, la începutul anilor 1900, într-o perioadă istorică plină de suferințe și prezintă niște personaje cu caractere specifice. Povestea, deseori tragicomică, alteori emoționantă a piesei, prezintă cu splendoare o lume care se străduiește să găsească echilibrul dintre tradiție și modernitate, o poveste, care ne dă de gândit și astăzi.

Chagall, pictorul evreu-rus de renume mondial, a creat figura muzicantului bărbos, care, balansându-se pe acoperișurile unui mic sătuc, dă voce tuturor bucuriilor, viselor, suferințelor, luptelor și vicisitudinilor acestei mici comunități. Un scripcar pe acoperiş! Nebunie curată, nu-i aşa? Totuși, întruchipează acea frumusețe riscantă care te absoarbe, care dezvăluie imposibilul, neștiutul și absurdul: este, precum viața însăși.

Chiar dacă am putea relata povestea lui Reb Tevje și a familiei sale într-o multitudine de feluri, un lucru e cert: povestea lor e și povestea noastră comună, prin care privim în trecut și și în viitor. Este o dragoste nesfârșită și senină pentru viață.

roluri
  • premiera

ALTE INFORMAȚII

După povestirile lui Shalom Aleihem, cu permisiunea specială din partea lui Arnold Perl.
Producătorul spectacolului creat la New York Stage a fost Harold Prince.
Regizorul și coregraful spectacolului original de la New York Stage: Jerome Robbins.

Producţia spectacolului SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ a fost posibilă printr-un acord încheiat între Music Theatre International (Europe) Ltd. (www.mtishows.eu) și Agenţia Teatrală şi Literară THEATRUM MUNDI (Színházi és Irodalmi Ügynökség), Budapesta (www.theatrum-mundi.hu).

Drepturile de autor pentru prezenta traducere în limba maghiară au fost furnizate de către agenția UMPA.